Lisa: Att vara bärare av evangeliet

På en gata mitt i stan bor Lisa Fredlund - pastor, föreståndare, mentor, friskisledare, maratonlöpare, kreatör och inte minst hundägare till dvärgschnauzern Kapten. 

Lisa är från Jönköping, hon är 34 år och har bott och arbetat i Östermalmskyrkan Kristianstadöppnas i nytt fönster i Skåne i nio år. Sommaren är på väg mot sitt slut och Lisa med team har precis startat igång en ny termin i församlingen.
– Det är en stor förmån att få vara i tjänst i en lokal församling. Att få vara inbjuden i människors liv och i det Gud gör. I det festliga och det vardagliga, i administrationen, i bönekvällarna och i samtalen. Jag har stor förväntan på vad Gud ska göra. 

I somras predikade Lisa på Torpkonferensensöppnas i nytt fönster sista gudstjänst på temat ”Vi är visionen” - om att hålla blicken fäst på Jesus och att vara bärare av evangeliet.

 I din predikan sa du, ”Gud är en Gud i den vardagligaste vardagen”. Hur ser din vardag ut?
– Veckorna ser väldigt olika ut, men de består mest av möten med människor, samtal, planering, själavård, förkunnelseförberedelser, hundpromenader, träning och möten på Friskis & Svettis, löpning, vänner och pojkvännen Simon.

I predikan talar du också om Guds makro- och mikroperspektiv?
– Ja, Gud är alltid större. Större än våra bilder, våra förhoppningar och vår längtan. Han är också större än vår nöd och vår synd. Och samtidigt är Gud en Gud som har levt som människa precis som vi. Jesus vet hur det är att uppleva vånda, att inte räcka till och att vara splittrad. Han förstår vår vardag och har bemyndigat oss att vara bärare och förmedla evangeliet där vi är, som vi är, hela tiden.

Det här med att få ihop ”söndagsjaget” och ”vardagsjaget”, Är det enklare för en pastor?
– Alla lever vi med vår tro på heltid, inte bara pastorer. Det handlar alltid om att bevara sitt hjärta. Att tro, tänka och tala gott om människor och om vad Gud gör och kan göra i människors liv. 
Lisa tillägger:
– Ibland skojar jag när folk frågar om jag jobbar heltid och svarar istället att jag jobbar livstid med evangeliet.

Mer om Lisa:

Familj: Föräldrar, syskon, Simon och Kapten 

Utbildning: 4 år på Örebro Teologiska Högskola (numera ALTlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster)

Bästa med ”hundlivet”: ALLT! Det är en sån succé, till exempel att bli mer bunden! 

Längsta loppet jag sprungit: KIA Fjällmarathon 43,5 km

Bästa färgkombination: Det man känner sig glad av!

Hemlig superkraft: Min superstarka VILJA.

Lyssna till Lisas predikan från Torpkonferensen!

Artikeln är hämtad från tidningen Direkt som du kan prenumerera på gratis!