Typ av tjänst: Närstående organisation
Arbetsgivare: Kristen Samverkan Mellansverige
Tjänstegrad: 75 %

Titel: Lägerpastor
Område/ort: Hjälmargården mellan Örebro och Eskilstuna

Lägerpastor på Hjälmargården

Är du en ledare för ledare? Tycker du om att bygga ledarkultur, utrusta och nätverka med ledare? Längtar du efter att se barn växa i lärjungaskap? Då är du kanske vår nya medarbetare med ansvar för att leda våra fantastiska barnläger.

Hjälmargården

Hjälmargården ägs av Kristen Samverkan Mellansverige (KSM) som är en region inom Evangeliska frikyrkan (EFK). Regionen består av ca. 80 församlingar i Mellansverige. Regionen arrangerar läger och ledarutbildningar samt hyr ut konferenslokaler och boende till kommuner, företag, föreningar, turister.

Smajl

Smajl är våra läger för barn i åk. 2-6. Dessa går av stapeln på vintern under sportlovsveckorna 8 & 9, ett Sång- & DansSmajl i mitten av maj och på sommaren under v. 26 & 27. De två sommarlägren är stora, med 700-900 deltagare och ledare. De övriga har ca. 100-250 deltagare och ledare.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten är en regional pastorstjänst där du fungerar som spindeln i nätet för barnledare i MellanSveriges EFK-församlingar. Ditt ansvar är att utveckla, koordinera och leda planeringen och genomförandet av våra fem Smajlläger. Våra läger bygger på ett samarbete med de lokala församlingarna i regionen. Därför ingår det i tjänsten att sätta samman en ledningsgrupp av personer från församlingarna inför varje läger och leda planeringsarbetet.

Ditt ansvar är också att bygga relationer med samt lyssna in församlingarnas behov och utveckla ledarutbildningar m.m. som gensvar på dessa behov. Som ditt bollplank finns KSM-Ung som är KSM:s barn- och ungdomsförening som har mångårig erfarenhet av att bedriva läger och ledarutbildningar.
Du har ett budgetansvar för dina läger, men har KSM-Ung till din hjälp.

Tjänstegrad, ansökan och tillträde

Tjänstegraden är på 75%, men eftersom det handlar om en förtroendearbetstid fördelas arbetsinsatsen olika under året beroende på arbetsbelastning.
Tillträde snarast.
Rekrytering sker löpande så skicka in din ansökan nu!

Vi söker dig som

 • Har en levande personlig tro på Jesus och delar EFK:s teologiska profil som beskrivs som evangelikal, baptistisk, karismatisk och missionell
 • Har ett hjärta för att se barn växa i lärjungaskap
 • Har en god teologisk grund
 • Vill vara med och utveckla vår lägerverksamhet för barn
 • Är självständig i ditt arbete och kan planera din tid väl
 • Har god samarbetsförmåga
 • Har goda ledaregenskaper och har förmåga att vara ledare för ledare
 • Har god förmåga att administrera, organisera och inspirera
 • Klarar av att jobba intensivt och hårt under vissa perioder
 • Kan vara på gården dygnet runt under lägerveckorna
 • Kan undervisa och hålla i andakter för barn och ledare
 • Kan träna ledare i olika åldrar

Ansökan i form av CV och personligt brev skickas till: jessica@korskyrkanstockholm.se

Har du frågor?

KSM:ungs ordförande Jessica Cehlin , jessica@korskyrkanstockholm.se, 073-858 60 61

Lägerpastor Julia Wellstam (anställd med ansvar för tonårsläger och ledarutbildning) julia@hjalmargarden.se, 070-587 19 54

Verksamhetschef Glenn Enger
glenn@hjalmargarden.se, 0151-730980